Το Casa Grande del Pueblo, το νεόδμητο κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας, με τους 29 ορόφους, αποτελεί την αιχμή της νέα σφοδρής σύγκρουσης Μαξίμου – Μοσχάτου.

«Η ΝΔ πλέον παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει», σχολιάζουν καυστικά κυβερνητικές πηγές, λέγοντας πως το κτίριο, τη φωτογραφία του οποίου διένειμε εχθές η ΝΔ, βρίσκεται μεν πράγματι στη Βολιβία, όμως δεν είναι το σπίτι του Έβο Μοράλες, όπως ισχυρίζεται η Πειραιώς, αλλά το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της χώρας.

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η ΝΔ, γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον Πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά» αναφέρει το Μαξίμου.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο επανέρχονται ωστόσο, λέγοντας πως ο ηγέτης της Βολιβίας, χρησιμοποιεί δύο ορόφους του ουρανοξύστη, ως προσωπική κατοικία του.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μία χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει «Το μεγάλο σπίτι του Λαού» μιμούμενος τον Τσαουσέσκου. 

Υ.Γ. Ευτυχώς που φεύγουν σύντομα διότι δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου. Με τόσες κομματικές εκδηλώσεις που στεγάζουν εκεί, υπάρχει πραγματική στενότητα χώρου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την κυβέρνηση θεωρούν πως η ΝΔ  επιμένει να παρουσιάζει ως σπίτι ένα δημόσιο κτίριο της Βολιβίας, «προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο «λιτή αφθονία».

Το Casa Grande del Pueblo, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λα Παζ, στη Βολιβία, σε μια περιοχή όπου μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν οικοδομήματα που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικίας,

Από τον Αύγουστο του 2018, οπότε εγκαινιάστηκε, αντικατέστησε το κυβερνητικό παλάτι, γνωστό ως Palacio Quemado, στεγάζοντας πλέον την Προεδρία, την Αντιπροεδρία αλλά και μια σειρά από υπουργεία της Βολιβίας, καθώς και διοικητικές υπηρεσίες, αρχεία ντοκυμαντέρ μέχρι και αμφιθέατρα, χώρους ανάπαυσης, γυμναστήριο και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το εντυπωσιακό κυβερνητικό κτίριο που δεσπόζει στην πόλη, κόστισε περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι τότε ωστόσο, σύμφωνα με τον Έβο Μοράλες, το κράτος του δαπανούσε 20 εκ. κάθε χρόνο για την εκμίσθωση κυβερνητικών κτιρίων.  Το Casa Grande del Pueblo, κατασκευάστηκε μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ αφού τα θεμέλιά του μπήκαν μόλις τον Απρίλιο του 2015.

 

Πηγή:ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κ. Λασκαράτος

Μοιράσου το άρθρο: