Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το C4i το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Για συκοφαντική επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας καταγγέλλει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση. Είχε προηγηθεί κατάθεση αναφοράς αντιπροσωπείας του Κινήματος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών. Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ενώ η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι το Μαξίμου διαπράττει θεσμικό ατόπημα.

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

«Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Η ΝΔ, διευκρινίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του Open TV, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διαπράττει θεσμικό ατόπημα και πως δεν θα δεχθούν παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. «Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», δήλωσε η κα Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: