Ο Γιώργος Μαυρωτάς, Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου και την  Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Την αντίθεση του Ποταμιού στην άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ Βουλευτή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού τονίζοντας ότι «δεν μπορείς στο παρά πέντε να αλλάζεις τους κανόνες του παιγνιδιού. Δείχνει ένα καιροσκοπισμό. Έχει κίνητρα πολιτικού σχεδιασμού. Οι όποιες πολιτικές επιλογές πρέπει να προσαρμόζονται στους κανόνες και όχι οι κανόνες στις αντίστοιχες πολιτικές επιλογές».

Ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για το πότε θα γίνουν Εθνικές Εκλογές και θα εξαρτηθεί από το «αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αν θα γίνουν Σεπτέμβριο –Οκτώβριο ή αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να κάνει νωρίτερα κάποιον αιφνιδιασμό».

Παράλληλα ο Βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι οι Ευρωεκλογές «είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για το Ποτάμι. Συγκρούονται δύο κόσμοι, ο κόσμος της πόλωσης και ο κόσμος της σύνεσης εμείς εκφράζουμε τον κόσμο της σύνεσης», είπε χαρακτηριστικά .

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν καταφέρει το Ποτάμι να μπει στην Ευρωβουλή, ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε ότι «τότε θα πρέπει να δούμε πώς ο λόγος του Ποταμιού θα συνεχίσει να είναι ζωντανός και τι πρέπει να αλλάξουμε» ενώ για ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλα κόμματα και σχηματισμούς εξήγησε ότι «το Ποτάμι εκφράζει σταθερά το προοδευτικό, φιλελεύθερο κέντρο. Έχει ενδιαφέρον οποιοσδήποτε διάλογος γίνεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο οποίος είναι ένας χώρος μετάβασης. Οι πολλοί στον χώρο αυτό θέλουν τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας. Σε ένα τέτοιο διάλογο το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να μπει».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

 

Μοιράσου το άρθρο: