Αμέσως μετά τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο Παλέ Ντε Σπορ. Το γεγονός πάντως ότι την ώρα της ομιλίας του, θα πραγματοποιηθούν δύο αντισυγκεντρώσεις για τη Μακεδονία, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη Ν.Δ. για πολιτική συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

«Η μεν ΝΔ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση της αυριανής πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Αυγενάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και των αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων πολιτικού φορέα. Οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν μια αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική, από την οποία η ΝΔ θα έπρεπε να παίρνει αποστάσεις, και όχι να τις αγκαλιάζει. Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη, που αντί να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ, τους έχει παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ.. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς».

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ από τις αντισυγκεντρώσεις των ακραίων εθνικιστικών κύκλων. Θα ήταν σαν να ζητούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει όλη τη 2χρονη ιστορία του ως αρχηγός της ΝΔ, όπου αδιαλείπτως, και με κάθε ευκαιρία, υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στο διχασμό. Και μετά ποιος τον ακούει τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη!».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, κάλεσε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσουν τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί. «Συγκεντρώσεις τέτοιου χαρακτήρα, γίνονται για πρώτη φορά μετά το ’74 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ; Καλούνε μέσα στον χώρο του Παλέ Ντε Σπορ όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, να πάνε να τον υποδεχτούν. Πρόκειται, όχι απλώς για αντισυγκέντρωση, πάει να ξεπεράσει και την πρακτική των γκοτζαμάνηδων. Και η Νέα Δημοκρατία σιωπά, τρεις μέρες τώρα. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και σας ρωτώ λοιπόν, υπήρχε περίπτωση ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να άφηναν ασχολίαστες τέτοιες πρακτικές; Είναι θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας την οποία φαίνεται να την απεμπολεί μέρα με τη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: