Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μία περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούσιτς.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης και συμφώνησαν ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστηκε τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την υποδοχή του και τον συνεχάρη για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπλήρωσε.

Επίσης, συνεχάρη τον κ. Βούσιτς για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στον λαϊκισμό. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο.

Πολιτική αλλαγή για την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας
Σε ομιλία του σε Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία γενναία φυγή προς τα εμπρός, μέσα από την πολιτική αλλαγή, που θα φέρει μία κυβέρνηση με διαφορετική λογική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως υποστήριξε, η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για μία τολμηρή, φιλελεύθερη πρόταση, ικανή να απελευθερώσει τα δεσμά που καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: