Τρεις πολιτικοί αρχηγοί, δύο νυν και ένας πρώην, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον ίδιο χώρο, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Το νησί που φεύγει 121+1 κείμενα για την κρίση», του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου. Κοινός τόπος για τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Θεοδωράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η απόκρουση του λαϊκισμού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο νέος πατριωτισμός της αλήθειας θα εκφράσει μια πανστρατιά πολιτική και κοινωνική, που θα υπερβαίνει παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές. Θα βρεθεί απέναντι στις πολιτικές του θυμού και της οργής. Με θετικό λόγο. Για να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση, δεν υπάρχει χώρος για μιζέρια και μισαλλοδοξία. Δεν υπάρχει περιθώριο για σιωπή και απάθεια. Γιατί έτσι προχωρούν οι λαοί, έτσι ωριμάζουν οι κοινωνίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως στη ΝΔ έτυχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς.
Για μια ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου η χώρα να περάσει σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ενώ αναφέρθηκε στη ζημιά που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ευκαιρίες που έχασε υπογραμμίζοντας πως «η ζημιά που επέφερε η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες αποτιμάται οικονομικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε κατά του λαϊκισμού, λέγοντας πως τον εξέθρεψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «το ότι κάποιοι αντιστάθηκαν και οι παρόντες σε αυτή την αίθουσα αντιστάθηκαν στο τέρας του λαϊκισμού δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα του λαϊκισμού που κατατρώει τη χώρα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του επισήμανε ότι το αφήγημα περί χρέους της κυβέρνησης είναι η επιτομή του λαϊκισμού, προσθέτοντας πως θα γίνουν διευθετήσεις τεχνικού χαρακτήρα και έκανε πρόταση να υπάρξει μετά τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής προσπάθειας με τη συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: