Σε έντονο προεκλογικό χρώμα κινούνται οι εργασίες του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ , οι οποίες ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα βλέπει εκλογές το Μάιο ως το πιο πιθανό σενάριο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας με δημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού και περιέγραψε την τακτική του κόμματός του στο δρόμο προς τις εκλογές.

«Στη χθεσινή μου ομιλία που διήρκεσε μια ώρα και δέκα λεπτά, αφιέρωσα μόνο τα δέκα στον κ. Τσίπρα. Μία ώρα ήταν ο θετικός μας λόγος, αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες για την καθημερινότητά τους. Η κοινωνια λέει όχι πόλωση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν έκρυψε την πρόθεση του να συναινέσει σε μία ενδεχόμενη πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας από κυβερνητικής πλευράς, αφήνοντας όμως αιχμές για την στάση του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας, δε θεωρεί προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε για το ντιμπέιτ» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου συζητήθηκε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ένωσης κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε ότι η Ένωση Κεντρώων θα βρεθεί στο πλευρό της ΝΔ για να αλλάξει η χώρα. «Δεν ζητάμε Υπουργεία, δεν καιγόμαστε για καρέκλες. Για μεταρρυθμίσεις καιγόμαστε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μετά το πέρας των σημερινών ομιλιών ακολούθησε συναυλία των «Ονειράμα» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, παρέστη στην ειδική εκδήλωση με θέμα «Δεξιότητες και δια βίου μάθηση για νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές». O Kυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι ενδεικτικό το τί προσπαθεί να κάνει η ΝΔ στο συνέδριό της επισημαίνοντας τις δράσεις των παράλληλων προγραμμάτων οι οποίες ανοίγουν μια βεντάλια θεμάτων με τα οποία τα παραδοσιακά κόμματα δεν ασχολούνται, όπως είπε, με τη συστηματικότητα που θα έπρεπε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο: