Αιχμηρή απάντηση, σε όλους όσοι ασκούν κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την απέλαση των δυο Ρώσων διπλωματών έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υπουργός εξωτερικών εκτίμησε, οτι τα όποια προβλήματα θα λυθούν, με φιλικό τρόπο. Με τη χαρακτηριστική φράση, «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε», ο Νίκος Κοτζιάς δίνει το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει, ότι ήταν ώριμες οι συνθήκες για την επίλυση της διένεξης με τα Σκόπια, με στόχο την απαλοιφή των αιτιών του Σλαβικού φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας, στα βόρεια σύνορά μας. 

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με αποδέκτες τις ισχυρές χώρες, ότι η χώρα μας τηρεί τους ίδιους κανόνες προς την Ανατολή και την Δύση στέλνει ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την κρίση στις Ελληνορωσσικές σχέσεις. Εκτιμά, μάλιστα, ότι η ένταση θα εκτονωθεί.

«Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ, και επιδοκιμάζει το γεγονός ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση υπήρξαν χαμηλοί τόνοι και προσεκτικές διατυπώσεις στο θέμα των ελληνορωσικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο ΥΠΕΞ Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα κάλυψε όλες τις βασικές ανησυχίες της.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο: