«Ψηφίζουμε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το σκάνδαλο «Novartis», χωρίς όμως ανώνυμους μάρτυρες και ελπίζουμε στη κάθαρση», δήλωσε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της «Novartis».

«Είναι σαφέστατη η στάση της Χρυσής Αυγής. Λέει όχι στους ανώνυμους μάρτυρες οι οποίοι πρέπει να παρουσιαστούν στη Βουλή με το πρόσωπο τους και να καταθέσουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά .

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στην αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ καταλόγισε υποκριτική στάση στη ΝΔ που σήμερα, όπως είπε, διαμαρτύρεται ότι χρησιμοποιούνται στην υπόθεση Novartis, ενώ η ίδια τους είχε νομοθετήσει και νομιμοποιήσει προκειμένου να καταθέσουν σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία για αυτό και έφερε στη Βουλή το θέμα της Novartis και πρόσθεσε ότι «το μακεδονικό μας γυρίζει στο κλίμα του 1992 και η «Novartis» στο 1989».

«Ας γίνει σαφές στη κυβέρνηση ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν πουλιέται και δεν παραδίδεται», τόνισε ενώ κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί ότι αν γίνει κυβέρνηση θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας με τα Σκόπια αν έχουν το όνομα Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: