Εγκαίνια για τις ψηφιακές υπογραφές στη δημόσια διοίκηση (video)

«Ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς την πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη σημερινή συνάντηση με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης , όπου υπεγράφη πριν από λίγη ώρα η έναρξη υλοποίησης του έργου ψηφιακών υπογραφών στη δημόσια διοίκηση.

«Το αύριο σήμερα για όλους, είναι το μότο μας» επανέλαβε ο υπουργός που ενημέρωσε την επίτροπο για όλα τα σχέδια του υπουργείου ανάμεσα σε αυτά το μητρώο των online media και γενικότερα, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δομών του.

Στη συνέχεια, στο υπουργείο υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιου Ράλλη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχαήλ Τσαμάζ η σύμβαση έναρξης υλοποίησης του έργου «Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του έργου, «το οποίο δεν αγγίζει μόνο τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα» και μίλησε για την εθνική προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα.

Ο κ. Τσαμάζ από την πλευρά του αναδόχου του έργου μίλησε για τη μεγάλη σημασία του γιατί «ο ΟΤΕ αναλαμβάνει ένα έργο ορόσημο για τον δημόσιο τομέα αλλά κυρίως γιατί η πολιτεία αποδεικνύει ότι η ψηφιακή πολιτική είναι ψηλά στην ατζέντα τη»ς. Τέλος, επεσήμανε τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας που θα επιφέρουν οι ψηφιακές υπογραφές και εξέφρασε την ευχή η ψηφιοποίηση των υπογραφών να γίνει και στα υπόλοιπα υπουργεία.

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος