Το δημόσιο θα βγει ωφελημένο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εξισορροπήσουν τη νέα επιβάρυνση για τη στήριξη του ταμείου των δημοσιογράφων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τη Δευτέρα στη Βουλή καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία για τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου διαφήμισης στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τις ιδιοκτησίες των καναλιών όλο αυτό το  διάστημα, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και μια τη Δευτέρα , είχαν κατατεθεί εκ μέρους τους πολλά αιτήματα.

Μεταξύ αυτών, ήταν:

Να αποσυρθεί η ΕΡΤ από τις διαφημίσεις να χρεώνονται οι δορυφορικές πλατφόρμες 3 ευρώ ανά συνδρομητή, γύρω στα 36 εκατομμύρια το χρόνο δηλαδή, τα οποία να αποδίδονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.  Να καταργηθεί η εισφορά για τον κινηματογράφο. Να μειωθεί ο κατώτατος αριθμός των εργαζομένων. Να αρθεί κάθε περιορισμός σε σχέση με την προέλευση κεφαλαίων να μηδενιστεί ο φόρος διαφήμισης.

«Αυτά δεν μπορούσαν, δεν έπρεπε και δεν θα γίνουν αποδεκτά», είπε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ανοίγει ευρύτατος διάλογος για την εξισορρόπηση των βαρών για όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία θα είναι επίσης υπόχρεα της νέας επιβάρυνσης που έχει θεσπιστεί.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: