«Το διακύβευμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2019, θα είναι εάν η πορεία ανάκαμψης θα συνεχιστεί, ή εάν θα γυρίσουμε στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «ζει τη μεγαλύτερη ιδεολογική και πολιτική της διάψευση», ενώ σημείωσε πως είναι σταθερή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αντιδεξιού μετώπου, σημειώνοντας ότι η στάση της Φώφης Γεννηματά δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμη. Για τον κ. Στουρνάρα είπε ότι «οφείλει να μην συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών».

«Είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, γιατί είναι μια τομή στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική ιστορία της χώρας, είναι η μέρα που κλείνει η περίοδος κατά την οποία η χώρα μας ήταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης κι αυτό μας γεμίζει με δυνατότητες και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε μια πορεία ανάκαμψης η οποία είχε αρχίσει και μέσα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Παππάς.

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν ξεκίνησε χθες το βράδυ. Ξεκίνησε εδώ και καιρό. Ήδη έχει πέσει κάτω από το 20% και την επόμενη τετραετία μπορεί να πέσει κάτω από 10% αν συνεχιστούν οι προοδευτικές πολιτικές που έχουν μπει σε τροχιοδρόμηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς απάντησε σε όσους κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι ήταν «διχαστικός» ο λόγος του στην Ιθάκη, λέγοντας πως «με το παρελθόν πρέπει να τραβήξουμε μία πάρα πολύ σοβαρή διαχωριστική γραμμή».

Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε πως «οι ρίζες του κακού είναι πολύ βαθιές στην Ελλάδα, η μάχη μας απέναντι σε αυτό που λέμε διαφθορά και διαπλοκή πρέπει να ενταθεί, να είναι αδιαπραγμάτευτη και ανειρήνευτη».

Σε ερώτηση για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ως προς την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και μέσα στη Βουλή πλειοψηφία, η οποία μπορεί να κάνει αυτή τη λύση που βρίσκεται στο τραπέζι να τελεσφορήσει. Και, βεβαίως, υπάρχει και χρόνος, νομίζω, ο οποίος καθώς περνάει και καθώς κυλάει το νερό στο αυλάκι, να πειστούν ακόμα και οι δύσπιστοι ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Διεκδικούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: