Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή απόσπασμα ομιλίας του κ. Παππά την Τετάρτη στη Βέροια. Ο υπουργός επανήλθε με νέα δήλωσή του στην οποία αναφέρει ότι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη «για τη διγλωσσία, την υποκρισία και την ανοχή στο φασιστικό «αλήτες προδότες πολιτικοί»».

«Συγγνώμη οφείλει να ζητήσει η ΝΔ για τα αμέτρητα ψέματα στο Μακεδονικό και για την πατριδοκαπηλεία» τονίζει ο κ. Παππάς στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι «όλος ο κόσμος πριν τις Πρέσπες αποκαλούσε τη γειτονική χώρα σκέτο «Μακεδονία».

«Η ΝΔ χαρακτηρίζει τη Συμφωνία προδοτική, αλλά δεν ζητά τη ψήφο του λαού για να την αλλάξει. Πόση υποκρισία;», επισημαίνει ο υπουργός στηλιτεύοντας το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε «μια ακόμα ευκαιρία να καταδικάσει το φασιστικό σύνθημα «αλήτες, προδότες πολιτικοί» και τις αντισυγκεντρώσεις μιας απολύτως μειοψηφικής μερίδας ακραίων».

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Ο δημοκρατικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παππά.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία αναφερόταν ότι αντί ο κ. Παππάς «να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων».

«Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν», σημειώνεται στην ανακοίνωσή της ΝΔ.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή απόσπασμα ομιλίας του Ν. Παππά την Τετάρτη στη Βέροια. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι πριν από αυτήν, δυστυχώς, όπως είπε, η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν στο παρελθόν η Μακεδονία μόνο των γειτόνων μας, και πως «με το Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».

Η ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο τις αναφορές του υπουργού χαρακτηρίζοντας τις «ανήκουστες» και «αποκαλυπτικές του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό».

«Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σε υψηλούς τόνους είχε έρθει η απάντηση του υπουργού στη ΝΔ στην οποία τονιζόταν ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών».

Ο κ. Παππάς καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία και κοροϊδία κατηγορώντας τον ότι στο εσωτερικό «προσπαθεί να πυροδοτήσει κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του «να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία», ενώ «στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: