Ν. Βούτσης: Απόλυτη η θεσμική μας προσήλωση

«Η θεσμική μας προσήλωση είναι απόλυτη, είναι πρωτοφανής. Αυτά τα 3,5 χρόνια έχουμε πολιτευθεί μέσα στη Βουλή με απόλυτη θεσμική προσήλωση, κατά το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

«Ήταν απόλυτη η θεσμική προσήλωση σε μια δύσκολη περίοδο με οκτακομματική Βουλή, με σοβαρά ζητήματα πάνω στα οποία οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις, με μια κινητικότητα τώρα βουλευτών στην Δ’ Σύνοδο -τα προηγούμενα χρόνια δεν φτάναμε καν σε Δ’ Σύνοδο- που μας βάζει απέναντι σε δύσκολα ερωτήματα και ζητήματα» είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Για εμένα θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό, εάν επρόκειτο, από οποιοδήποτε κόμμα και κυρίως από τη μείζονα αντιπολίτευση που έχει και τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και να έχω την ευκαιρία αυτή για να πούμε τι σημαίνει απόλυτη θεσμική προσήλωση σε όλα όσα έχουν συμβεί στην ελληνική Βουλή τα τελευταία 3,5 χρόνια», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ασχολήθηκε με τροποποιήσεις κυρίως στο Β’ Μέρος (σ.σ. διοικητικό).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ζήτησε να λάβει θέση η επιτροπή για την οντότητα μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση που έχει πέντε βουλευτές αλλά όχι όλους εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα γίνει σχετικό ερώτημα προς το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για γνωμοδότηση.

«Άριστα έπραξε η κ. Κόλλια Τσαρουχά, διότι αν διαπιστωθεί η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για την επανασυγκρότησή της στη συνέχεια, δεν θα χρειάζονται πέντε αλλά θα χρειάζονται 10 βουλευτές. Άρα έγκαιρα η κ. Τσαρουχά το έθεσε» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το θέμα που έθεσε η κ. Τσαρουχά δεν είναι ζήτημα προσωπικής γνώμης, όπως τον καλούσε να την εκδηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος. Στην ερώτηση αν η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι δυνατό να οδηγήσει σε τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης είπε πως «το ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι αν με τον ισχύοντα κανονισμό, επιτρέπεται το ένα ή το άλλο. Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αλλαγή».

Αναφορικά με την επιστολή του Πρωθυπουργού, είπε ότι είναι απολύτως συνταγματικά και θεσμικά σωστή η έκφραση της γνώμης του Πρωθυπουργού.

Σχετικές ειδήσεις:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος