Υπάρχει ένας ζήλος να περιγραφεί η ΝΔ ως κεντροδεξιά και ως κόμμα που ασπάζεται τις αρχές του φιλελευθερισμού, αλλά τόσο από τον πυρήνα της ομιλίας του κου Μητσοτάκη και πολύ περισσότερο από το πνεύμα και το ύφος που απέπνεε η ομιλία του κου Σαμαρά, βλέπουμε ότι η πραγματική καρδιά της ΝΔ είναι ο σκληρός συντηρητικός χώρος, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Στεφανία Χαρίτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Σε ό,τι αφορά την χορήγηση επιδομάτων σε ανέργους και πλημμυροπαθείς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα ανακουφιστικό μέτρο επί της παρούσης, αλλά η πολιτική της αριστεράς- πρόσθεσε- δεν είναι να μείνει στη διανομή επιδομάτων, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάταξη.

Αναφερόμενος στον νόμο Σαρία και στην εκλογή Μουφτή, ο κος Ξυδάκης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται άμεσα η κυβέρνηση, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός. Εφόσον απαλλάσσεται ο Μουφτής από τα δικαστικά του καθήκοντα, που δεν οφείλει να τα έχει, ανοίγει ο δρόμος για να μπορεί η κοινότητα να εκλέξει τον ιερέα, συμπλήρωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: