Ο Νίκος Ξυδάκης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία , την διαπραγμάτευση, αλλά και την Τουρκική επιθετικότητα.

Για μια «παρακινδυνευμένη κίνηση» και έναν «προσωπικό βοναπαρτισμό» του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι μίλησε ο Νίκος Ξυδάκης κάνοντας αποτίμηση του δημοψηφίσματος , συμπληρώνοντας ότι «τυπικά δεν χρειαζόταν το δημοψήφισμα γιατί η Συνταγματική Αναθεώρηση προχωρούσε κανονικά».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας τα στοιχεία της 3ης οικονομίας στην Ευρώπη και 7ης στον κόσμο με βασικά προβλήματα το δημόσιο χρέος και την άσχημη κατάσταση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος τόνισε ότι η «Ιταλική οικονομία δεν αντέχει την αρχιτεκτονική του Ευρώ και τις πιέσεις που δέχεται κυρίως από την Γερμανική Οικονομία».

Ο Νίκος Ξυδάκης άφησε αιχμές για την οικονομική πολιτική που ασκεί η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία στο Ελληνικό Πρόβλημα το οποίο «είναι πρόβλημα της Ευρώπης» ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση, αλλά κυρίως στην Τραπεζική εξυγίανση ».

Για το σημερινό Γιούρογκρουπ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «θα παιχτεί το σενάριο, δεν έρχεται το τέλος του κόσμου» αλλά σίγουρα έρχονται «κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στο τέλος Δεκεμβρίου στο έκτακτο Γιούρογκρουπ».

Για την Τουρκική επιθετικότητα επεσήμανε ότι εκδηλώνεται «επειδή κορυφώνεται η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, η οποία δεν είναι εύκολο να τελεσφορήσει με δεδομένη την σταθερή άρνηση της Τουρκίας να συζητήσει την άρση των εγγυήσεων και την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων. Η Ελλάδα πρέπει να στέλνει ένα σταθερό και σθεναρό σήμα προς την Άγκυρα δεν διεκδικούμε τίποτα , δεν εκχωρείται τίποτα , δεν σταματούμε να προστατεύουμε αυτό που μας ανήκει» τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης κλείνοντας την συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: