«Η Κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώνεται και από την Κομισιόν, είναι εντελώς ανίκανη να οδηγήσει την οικονομία στην ανάκαμψη», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πλήρης δήλωση

«Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μειώνουν την αναμενόμενη ανάπτυξη στο 1,6% από 2,1%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη.
»Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί καθοδική πορεία, αποτελώντας –την τελευταία τριετία– τη μοναδική “αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη” της Ευρώπης.
»Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η Κυβέρνηση, αφού με τις ιδεολογικές εμμονές της καταδίκασε την οικονομία στην ύφεση την περίοδο 2015 – 2016, αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη.
»Οι λόγοι είναι προφανείς: Το καταστροφικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, οι ανελέητοι φόροι που έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες και η ανικανότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
»Αντί να επαίρεται η Κυβέρνηση για το υπερπλεόνασμα που υφάρπαξε από τους Έλληνες, ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: