«Οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της συμφωνίας έχουν ήδη κοστίσει στην οικονομία δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ» επισημαίνει η ΝΔ με αφορμή την κατ΄αρχήν συμφωνία στο Eurogroup, επιβάρυνση που «αποτυπώνεται σε υπερφορολόγηση, χαμένες θέσεις εργασίας, στάση πληρωμών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και εκροές καταθέσεων».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η σημερινή μέρα δεν πρόσφερε κάτι καινούργιο στην «παράσταση» της διαπραγμάτευσης και επισημαίνουν ότι ο λογαριασμός είναι γνωστός εδώ και καιρό και φτάνει τα 3,6 δις.

Ένας λογαριασμός, τον οποίο θα πληρώσουν όπως τονίζει η ΝΔ οι πολίτες μέσα από την μείωση των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου χωρίς καν να πάρει η κυβέρνηση κάτι ως αντάλλαγμα για το χρέος. Στέκονται μάλιστα στη δήλωση του κ.Τσακαλώτου ότι «τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό».

Στην ΝΔ θεωρούν ότι η όλη διαπραγμάτευση έχει ως σκοπό την «τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών στο ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν ότι επιβεβαιωθήκαν οι προβλέψεις τους πως η διαπραγμάτευση φορτώνει «νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, αναδεικνύοντας, παράλληλα, το αδιέξοδο μίας χώρας που περπατάει, χωρίς προοπτική».

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Σχετικές ειδήσεις:Τσακαλώτος: Ποια τα αρνητικά και ποια τα θετικά μέτρα (video)

Κατ’ αρχήν συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις-Επιστρέφουν οι θεσμοί (video)

 

Μοιράσου το άρθρο: