Με ψυχραιμία παρακολουθεί η Αθήνα την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, διαμηνύοντας στην Άγκυρα πως η επιθετικότητά της στρέφεται ουσιαστικά κατά της ΕΕ.

Μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια υποβρυχίου τρίτης γενιάς στον Μαρμαρά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους απειλή το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία.

Οσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι απλώς τα υπερασπίζουμε σε διεθνές και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον Σκάι.

Τη διπλωματική εγρήγορση αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στη Νέα Σελίδα.

Η Τουρκία με την πολιτική συνεχών προκλήσεων και εντάσεων θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πρέπει να μας βρει όλους απέναντι, σχολίασε η ΝΔ. Δυστυχώς, προσθέτει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατώτερη των στιγμών, κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει το εσωτερικό μέτωπο.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: