Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, η μήνυση του οποίου πήρε το δρόμο προς τη Βουλή, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε τη δική του μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων.

Στη μήνυσή του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κατέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε, επίσης, αίτημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες «οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες» υπήχθησαν στον Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει πως «στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα». «Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους» προσθέτει. Μάλιστα, όπως αναφέρει, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια.

Επίσης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Αβραμόπουλος τον ενημερώνει πως θα υποβάλλει υπόμνημα, καθώς την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή, θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για προγραμματισμένη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ.

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». Πρώτη κίνηση σχετικά με τα δύο πρόσωπα θα είναι να αποφανθεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η μήνυση για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: