Η συγκεκριμένη Εισαγγελέας είναι έμπειρη, ικανή και πολύ σοβαρή. Με βάση αυτά που διαβάσαμε στις εφημερίδες η πρόταση θεμελιώνεται στο εξής σκεπτικό, στο ότι δεν αποδείχθηκε ότι τα χρήματα πήγαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, διότι δεν ήταν αναγκαίο ο κ.Τσουκάτος να πάρει τα χρήματα και να τα μεταφέρει στους υπαλλήλους του ΟΤΕ, αφού υπήρχε αυτοτελής μηχανισμός δωροδοκίας υπαλλήλων του ΟΤΕ από την ίδια τη Siemens, δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, σχολιάζοντας την πρόταση της Εισαγγελέως για απαλλαγή του κ. Τσουκάτου σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens.

Η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πήραν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ χρήματα από τον κ. Τσουκάτο για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον του για άμεση δωροδοκία των υπαλλήλων και για αυτό πρότεινε την απαλλαγή του, σημείωσε. Ωστόσο ο κ. Μαντζουράνης επεσήμανε ότι δεν είναι σίγουρο ότι το Δικαστήριο θα αποδεχθεί την Εισαγγελική πρόταση για το θέμα και πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρος με ποια αιτιολογία το πρότεινε η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, την οποία -όπως είπε- θεωρεί καλή και ικανή Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς για την συμφωνία από τη Βουλή αναφορικά με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ. Μαντζουράνης εκτίμησε ότι, η Γερμανία θα συνεχίσει να κρατά αρνητική στάση και δεν προτίθεται να συναινέσει για το ζήτημα. Και συμπλήρωσε είπε ότι αρχίζει ένας μακρύς δικαστικός αγώνας στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, καθώς και ότι θα δούμε τι θα γίνει και στα ελληνικά δικαστήρια, όπου -όπως διευκρίνισε- άφησε ένα σαφές υπαινιγμό ο πρωθυπουργός ότι θα προσαρμοστεί το ελληνικό δίκαιο στα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα.

Αναφορικά με το Κατοχικό δάνειο, ο κ. Μαντζουράνης σημείωσε ότι είναι ευκολότερο να διεκδικηθεί νομικά απ` ό,τι οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: