«Η Ευρώπη δεν πρέπει να ταυτίζεται με τις διαθέσεις του κ. Σόιμπλε», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να μάθουν τους κανόνες με τους οποίους συζητάμε».

«Η Ευρώπη περνάει κρίση ταυτότητας, αξιών, ίσως και οικονομική, και όλα αυτά ίσως οδηγούν σε μία επανεκκίνηση για το ποιοι είμαστε και που πάμε», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου, ενώ για τη στάση του ΔΝΤ σημείωσε ότι, «η δυστοκία που έχει είναι δικό του πρόβλημα και η περίοδος που ζούμε υπερβαίνει το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας, ο υπουργός δήλωσε ότι, «τις γιορτές θα έχει τις τελευταίες συναντήσεις με τους συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας για να βελτιωθούν κάποια πράγματα που ήδη έχουν γίνει και για να προσδιοριστεί ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις Πανελλήνιες, που πρέπει να είναι πειστικά στην κοινωνία».

«Οι Πανελλήνιες», επανέλαβε «θα παραμείνουν όπως είναι για τρία χρόνια και στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί τα παιδιά να παίρνουν ένα απολυτήριο από το Λύκειο που θα έχει αντίκρισμα στην κοινωνία». «Αν καταφέρουμε τα παιδιά να παίρνουν ένα εθνικό απολυτήριο τα υπόλοιπα είναι αιτιακά», πρόσθεσε, και διευκρίνισε ότι, «το κλειδί είναι η αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και η σύνδεση των Πανελλήνιων εξετάσεων με το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου».

Ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι, «ζούμε το τέλος του έντυπου λόγου και η μεγάλη αυτή αλλαγή οδηγεί σε κάτι καινούργιο για το πώς διαβάζουμε. Έχοντας μπροστά μας αυτό το γεγονός πρέπει να εδραιώσουμε τις αλλαγές που έχουμε κάνει, όπως το ολοήμερο σχολείο και η αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών», τόνισε «και για αυτό πολιτική του υπουργείου ήταν να γίνουν πρώτα αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση, το δημοτικό και το γυμνάσιο, όπως έγινε πέρσι και φέτος του Λυκείου».

Για το αίτημα της ΚΕΔΕ να αναλάβουν οι Δήμοι την ευθύνη λειτουργίας των νηπιαγωγείων, δήλωσε ότι, «δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα γιατί αρχικά θα πρέπει να φροντίζουν τις ευθύνες που έχουν, δηλαδή τα σχολικά κτίρια». «Η κατάσταση στα σχολικά κτίρια, που δεν είναι και η καλύτερη, είναι ευθύνη των Δήμων», τόνισε, «και το αίτημα εκ του πονηρού, δηλαδή να θέλουν και τα νηπιαγωγεία για να χρεώνουν κάποια χρήματα ή για να κάνουν κάποιους διορισμούς δεν θεωρώ ότι είναι η σωστή λύση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: