Μήνυμα αμοιβαίου σεβασμού των συνόρων έστειλε από το ακριτικό Καστελλόριζο και τη νησίδα της Ρω ο υπουργός Ναυτιλίας. Ο κ.  Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος βρέθηκε κοντά στους λιμενικούς μας, και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της κυράς Της Ρω.

Ο κ.Κουρουμπλής επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Καστελόριζου και εξέφρασε την στήριξή του στο έργο των λιμενικών και του Λιμενικού Σώματος στο Καστελόριζο.

«Τα σύνορα στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο έχουν οριστεί από Διεθνείς Συμβάσεις και οι χώρες που τις έχουμε υπογράψει πρέπει όλες να το κατανοήσουμε και να πορευτούμε ειρηνικά στοχεύοντας στην ανάπτυξη των χωρών μας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής», δήλωσε.

Επισκέφθηκε στη συνέχεια το Δημαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί με τη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται με την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και συνομίλησε με κατοίκους.

Ο κ. Κουρουμπλής μετέβη επίσης την νησίδα Ρω όπου επισκέφθηκε το Φυλάκιο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω όπου τον υποδέχτηκε ο συνταγματάρχης Πεζικού Σαράντης Τυλιγάδας, ο οποίος δήλωσε: «Καθημερινά οι Διγενήδες της πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας και τα στελέχη μας, δίνουν αγώνες και πετυχαίνουν νίκες, με ακμαίο ηθικό και φλόγα ψυχής. Να είστε βέβαιοι πως οι ελληνικές σημαίες δε θα πάψουν ποτέ να κυματίζουν στα νησιά μας».

«Εδώ δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά», απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Άρα υπερασπίζεστε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.»

Αύριο ο κ. Κουρουμπλής θα αναχωρήσει για τη Στρογγυλή όπου θα επισκεφτεί το Φυλάκιο του νησιού και θα επισκεφθεί τη Σύμη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σύμης και θα έχει συνάντηση στο Λιμεναρχείο του νησιού.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: