Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) Athens Expo, στην οποία συμμετέχουν 120 φορείς. Περιηγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των φορέων. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας με διαφορετική φιλοσοφία επισημαίνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει αυτό το μοντέλο. 

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητώντας με φορείς Κ.ΑΛ.Ο.

Δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιείται στον χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά ότι πρώτη φορά έρχεται σε αυτό το κτίριο «και μπαίνω μέσα στον πάλαι ποτέ ναό του καπιταλισμού».

«Βλέπω όμως», τόνισε μιλώντας για τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. που εκθέτουν εντός της αίθουσας, «μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να έχει μοναδικό στόχο το κέρδος».

 • Σοφοκλέους: 2η ‘Εκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
 • Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για στήριξη και ενίσχυση των Κ.ΑΛ.Ο., το νομοθετικό πλαίσιο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης, τους πόρους και από την ΕΕ που έχουν εξασφαλιστεί, και σημείωσε την αναγκαιότητα για συνεργασία στη μάχη κατά του αντιπάλου που λέγεται «γραφειοκρατία».

  Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την Έκθεση. Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

  Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί προχτές η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Στην έκθεση, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, βρίσκονται η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς επίσης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1

  Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

  Μοιράσου το άρθρο: