Παραλογισμό χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει με την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή GPS με τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

Ο κ Παππάς σημείωσε ότι «πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να απελευθερωθούν οι 2 στρατιωτικοί και πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγμάτων από την πλευρά της χώρας μας.»

Για το ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών ανάφερε πως «δεν μπαίνουν στον πάγο οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις», πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολες.

Ο κ Παππάς είπε επίσης πως η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα θα γίνει κανονικά και πως δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις.

Για το θέμα της τροπολογίας των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η πρωτοβουλία τους δεν σημαίνει τριπλές εκλογές», σημειώνοντας  πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019. ¨

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα πάμε με τους ΑΝΕΛ μέχρι το τέλος.»

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε πως αυτή θα κυρωθεί από την παρούσα Βουλή και πως η κυβέρνηση «δεν έχει συνηθίσει να πετάει το τενεκεδάκι παρακάτω.»

Τέλος για το ζήτημα των συντάξεων και το ενδεχόμενο αυτές να μην περικοπούν ο υπουργός εκτίμησε :

«Πάμε καλά, υπάρχουν καλοί οιωνοί και μέχρι το φθινόπωρο το ζήτημα θα έχει ξεκαθαριστεί.»

Για το θέμα των φορο-ελαφρύνσεων ο κ. Παππάς είπε πως η κυβέρνηση «είναι σχεδόν έτοιμη να εφαρμόσει πολύ σύντομα πολιτική ελάφρυνσης των φόρων.»

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: