Κριτική για τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στον χώρο του ποδοσφαίρου ασκούν τα πολιτικά κόμματα και σχολιάζουν τόσο τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο και την στάση του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ σχολιάζοντας, ανέφερε, «το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Σαββίδη αποτελεί ντροπή για τη χώρα διεθνώς και τόνισε την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους».

«Και είναι καθήκον μου, αν μη τι άλλο, αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το τι συμβαίνει στην οικονομία, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θεσμούς της», κατέληξε.

Την άποψη ότι «στα γήπεδα πρέπει να οπλοφορούν μόνο οι ένστολοι αστυνομικοί» και ότι «ακόμη και οι αστυνομικοί με πολιτικά δεν πρέπει να οπλοφορούν» εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «κακώς οπλοφορούσε μέσα στο γήπεδο», σχολιάζοντας επίσης ότι «προκάλεσε με τη συμπεριφορά του το πανελλήνιο». Επιρρίπτει, ωστόσο, την ευθύνη στην πολιτεία η οποία, όπως επισημαίνει, «έχει ευθύνες στο ότι δεν έχει βάλει κανόνες που οφείλουν να τηρούν οι πάντες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η διαφωνία της Ένωσης Κεντρώων για «την ανθρωποφαγία που έχει πιάσει κάποιους στην περίπτωση του Σαββίδη», αιτιολογώντας ότι «δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι και οι άλλοι μεγαλοπαράγοντες είναι άγιοι».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων εφιστά την προσοχή «γιατί» όπως λέει «δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι ζητάμε επενδυτές και όταν αυτοί έρθουν, τους βάζουμε στο στόχαστρο».

Η παθογένεια στο ποδόσφαιρο είναι διαχρονική. Η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν αρκεί, χρειάζεται προσπάθεια από όλους, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η θέση ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος είναι αποδεκτή από όλους, αλλά υπάρχει και το θέμα της διαχείρισης, πρόσθεσε.

Η διακοπή του πρωταθλήματος από μόνη της δεν φτάνει, αλλά πρέπει να συνοδευτεί -και θα συνοδευτεί από ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο διεξαγωγής και λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε την ανάγκη να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρξει μια μεγάλη τομή σε αυτόν τον χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: