Την πρώτη του επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία προφανή κίνηση διεύρυνσης των διεθνών επαφών του συναντάται με την ηγεσία της ρωσικής κυβέρνησης, έχοντας στο επίκεντρο διμερή ζητήματα, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία και την προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά την διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα θα έχει συναντήσεις κατά σειρά με τον πρόεδρο της Δούμας Βιατσεσλαβ Βολόντιν, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα παρακαθήσει σε γεύμα την Πέμπτη το μεσημέρι, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS, το οποίο στο ρεπορτάζ του προβλέπει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ στο προλογό του το πρακτορείο επισημαίνει, ότι σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν πριν από τον Οκτώβριο του 2019.

Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Μητσοτάκης αφού επισημαίνει μεταξύ των άλλων όλων ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα κάνει πράξη τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, απαντά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως σημειώνει δεν βοηθά στην αντιμετώπιση ζητημάτων αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου:

  •  Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δούμα, Βιατσεσλάβ Βολοντίν, στο κτίριο της Δούμα
  • Συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες
  • Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Ντμίτρι Μεντβέντεφ
  • Γεύμα εργασίας παρατιθέμενο από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Σχετικές ειδήσεις: Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ρωσικές επενδύσεις σε τουρισμό, ενέργεια, ακίνητα (video)

Μοιράσου το άρθρο: