Κινητικότητα και αξιολόγηση αποτελούν κρίσιμες παραμέτρους για τον εξορθολογισμό του δημοσίου, σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκροτησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας». Όπως τόνισε, το τέλος του πελατειακού-ρουσφετολογικού κράτους υπηρετείται με την κινητικότητα. Μίλησε, επίσης, για τα καινούρια οργανογράμματα και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, είπε ότι εξελίχθηκε ικανοποιητικά στην πρώτη φάση, χαρακτηρίζοντας αντικειμενική, διαφανή και αξιοκρατική τη σημερινή διαδικασία σε αντίθεση με εκείνη της προηγούμενης συγκυβέρνησης

Σε σχέση με το νέο κύμα κινητικότητας, είπε ότι λύνει προβλήματα ανακατανομής του προσωπικού και σημείωσε ότι στόχος είναι να σταματήσουν οι αποσπάσεις και να γίνονται μόνο μετατάξεις, ενώ ανέφερε ότι θα ενταχθούν περισσότεροι οργανισμοί.

Η υπουργός εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε περίπου ένα έτος.

Εντός του έτους υλοποιείται και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου, χάρη στην οποία δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθεί, υπογράμμισε η Υπουργός.

Είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την κάρτα του υπαλλήλου, στην οποία θα αποτυπώνεται σε μια πλατφόρμα τα υπηρεσιακά στοιχεία του από την ώρα της πρόσληψής του έως την αποχώρησή του, οπότε δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει έγγραφα για κάθε μεταβολή.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: