«Η Βουλή είναι ο ναός της δημοκρατίας και τα αδιέξοδα βρίσκουν λύσεις», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Επίσης ανέφερε πως: «η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό αυτής της κυβέρνησης. Έχει να κάνει με ένα δίλημμα που κατά την άποψή μου λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός για το αν θα συμφωνήσουμε με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως: «Βρίσκομαι στη θέση που αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι, γιατί διαφωνούσα, διαφώνησα και διαφωνώ. Την ίδια θέση είχα και στην ενδιάμεση συμφωνία με τον Κώστα Σημίτη, τη συμφωνία στήριξαν τότε οι δήθεν ευρωπαϊκές δυνάμεις της ΝΔ
Διαφώνησα και το 2007 με την κυβέρνηση Καραμανλή με την πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes.

Η θέση μας παραμένει αυτή που είχαν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί το 1992 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που διαφωνούσε με οποιοδήποτε όνομα που περιέχει το όνομα της Μακεδονίας.

Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα αυτό θα έρθει μετά τις εκλογές, αλλά αυτό άλλαξε το Νοέμβριο και εκεί προσδιορίστηκε η συζήτηση για το Μάρτιο και αυτό άλλαξε, είχαμε δηλαδή δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Καμμένου, σημειώθηκαν κάποιες εντάσεις με βουλευτές της ΝΔ, που τον διέκοπταν, ειδικά όταν διάβασε κάποια έγγραφα προηγούμενων χρόνων, με τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα αυτό.

Ακολούθως δήλωσε ότι αν είχε πέσει η κυβέρνηση με πρόταση μομφής το καλοκαίρι του 2018 και είχε βγει η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, όπως το λέει και τώρα, δηλώνει ότι θα διαπραγματευτεί λύση με σύνθετο όνομα και γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία» και τώρα διορθώνει τις δηλώσεις του ότι θα απορρίψει τη συμφωνία, αλλά θα τη διαπραγματευτεί. Και αν είχε πέσει η κυβέρνηση, δεν θα είχαμε βγει από τα μνημόνια».

«Διέγραψα όσους προτίμησαν τον υπουργικό θώκο», τόνισε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι ζητάει από τον κυβερνητικό του εταίρο, ότι δεν πρέπει να μείνουν στην κυβέρνηση, όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έχει να κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ψήφος που δεν μπορούμε να δώσουμε, σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Μοιράσου το άρθρο: