Το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε εκπροσώπους κομμάτων, χαρακτηρίζοντας το εξυγιαντικό για το πολιτικό σύστημα, ενώ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν. Η Νέα Δημοκρατία ζητά ενιαία ρύθμιση που να περιλαμβάνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν προσήλθαν στο διάλογο, ενώ ΔΗΣΥ και Ποτάμι κατέθεσαν κοινή πρόταση 4 σημείων.

Απαραίτητη η κατάτμηση για την καλύτερη επικοινωνία των υποψηφίων με τους πολίτες, ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, περιγράφοντας το «σπάσιμο» της Β Αθήνας σε τρεις τομείς και της Περιφέρειας Αττικής σε δυο.

Πρέπει να περιοριστούν οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού επανέλαβε ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί και να είναι συμβατό με το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε την πρόταση της ΝΔ υπέρ της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και ταυτόχρονα της παροχής του δικαιώματος ψήφου στον τόπο που κατοικούν οι Έλληνες του εξωτερικού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι θέμα ισοπολιτείας και ισονομίας να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Μοιράσου το άρθρο: