Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως εν δυνάμει σύμμαχο της κυβέρνησης, εάν αυτό βασίζεται σε «ένα πολύ σαφές προγραμματικό πεδίο σύγκλισης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7, 88,6».

«Έχουμε συναντηθεί σε μία σειρά νομοσχεδίων στο παρελθόν. Κορυφαίο είναι το ζήτημα της Συμφωνίας για το Μακεδονικό, από εκεί κι έπειτα σε πάρα πολλά πράγματα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και νομίζω ότι με απόλυτο σεβασμό πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον χώρο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι για το Μακεδονικό, οι ΑΝΕΛ «βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα» «το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος», σχετικά με το αν θα φύγει ή θα παραμείνει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχουμε όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο».

«Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας αναρωτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αν τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο του 2015, «δεν ισχύουν πλέον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: