Είναι μια απαράδεκτη, ακραία και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια και η κοινωνία ζητά επιτέλους να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων ενεργειών. Αν διαφωνεί κάποιος με τις ιδέες που προβάλει ο «Σκάι», ο χειρότερος τρόπος για να το εκφράσει, είναι να βάζει βόμβες έξω από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, αντιθέτως την ροκανίζουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Ευτυχώς η δημοκρατία μας είναι αρκετά ισχυρή, αλλά οι πολίτες απαιτούν από τις Αρχές να είναι αποτελεσματικότερες στην δίωξη πάσης μορφής εγκλήματος, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι, ήταν εφ όλης της ύλης και έδωσε τους άξονες του προγράμματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές και την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία.

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι για πρώτη φορά η ΝΔ δεν κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό της. Αυτή η απόφαση της ΝΔ -όπως είπε- δείχνει δεξιά στροφή και ένα φόβο απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι παραπέμπει στις καλένδες ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα. Στις ομιλίες που έγιναν στο Συνέδριο της ΝΔ εκφράστηκε ένας λόγος πολύ πιο δεξιός από εκεί που ξέραμε και τον τόνο τον έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε ως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΕΡΕ του 1960 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να συρθεί από την τριάδα Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη, τον επίτροπο κ. Αβραμόπουλο και την κ. Σπυράκη να μου πουν έστω έναν ηγέτη στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ- που να συμφωνεί με τις θέσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες εκλογές ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι θα είναι ντέρμπι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο νικητής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: