Χρειάζεται ψυχραιμία από την μια πλευρά και από την άλλη αποφασιστικότητα γιατί φαίνεται ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις, δήλωσε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τις κινήσεις τις οποίες θα κάνει, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για τετελεσμένα, πρόσθεσε. Θα περίμενα ήδη να έχει τονίσει την μεγάλη σημασία που έχει η παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων που είναι τα Ελληνικά σύνορα, επεσήμανε ο κος Παπαθεοδώρου.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis, ο κος Παπαθεοδώρου είπε ότι η αποκάλυψη των μαρτύρων έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης όταν ο κος Πολάκης περιέγραψε από που προέρχονται οι μάρτυρες και ποια είναι η σχέση τους με την Novartis. Ο κος Πολάκης είχε γνώση της δικογραφίας και φάνηκε αυτό από τη στιγμή που αναφέρεται στην προέλευση των προστατευόμενων μαρτύρων. Νομίζω ότι έχουμε ωμότατη παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και αυτό θα το αποδείξουμε στην περαιτέρω διαδικασία, τόνισε ο κος Παπαθεοδώρου.

Η δικαιοσύνη έκρινε ότι πρέπει να μπουν οι τρεις μάρτυρες στο καθεστώς προστασίας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Προκατακρτική θα εξετάσει αν έγινε νομότυπα, δεν θα εξετάσουμε το περιεχόμενο, θα δούμε αν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία, πρόσθεσε. Το σκάνδαλο Novartis υπάρχει, είναι μεγάλο και αφορά 20-29 χώρες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διερεύνηση και εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη, συμπλήρωσε. Μέχρι σήμερα ο φάκελος για τη Novartis δεν περιέχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα, τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε ο βουλευτής. Το συμπέρασμα είναι ότι υπήρξε ένα πολιτικό κέντρο στο Μαξίμου, ο κος Παπαγγελόπουλος έπαιξε τον εκτελεστικό βραχίονα στην υπόθεση αυτή και δυστυχώς ελαχιστότατοι δικαστές ήταν εκείνοι οι οποίοι ενέδωσαν στην χειραγώγηση και την καθοδήγηση της κυβέρνησης, κατέληξε ο κος Παπαθεοδώρου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: