Μετά από τον πρώτο χρόνο της επιτυχούς θεμελίωσής του ο ΕΦΚΑ περνά στην επόμενη φάση, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κος Πετρόπουλος αναφερόμενος στην απομάκρυνση του κου Μπακαλέξη τόνισε ότι προέχει η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, της καλύτερης λειτουργίας και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, και αυτός είναι ο λόγος στην αλλαγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Υπάρχει ανάγκη για στελέχη εξοικειωμένα και εξειδικευμένα στις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μηχανογραφικές εφαρμογές που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Πετρόπουλος επισκέφθηκε χθες (Τρίτη 14/3) τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» μετά από αίτημα των υπευθύνων της δομής και των διανομέων. Δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να είναι ασφαλισμένοι, μάλιστα σε πολλούς από αυτούς λείπουν λίγα ένσημα και δεν θα έπαιρναν ποτέ σύνταξη και ταυτόχρονα θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τόνισε. Αναφερόμενος στα όσα ο κος Μητσοτάκης είχε δηλώσει για την επιβάρυνση του περιοδικού με ΕΦΚΑ ο κος Πετρόπουλος επεσήμανε ότι αυτό που ο κος Μητσοτάκης ζήτησε, είναι να μην είναι ασφαλισμένοι οι άνθρωποι που είναι άστεγοι.

Αναφερόμενος στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε: Έχουμε βάλει ένα σύστημα που δημιουργεί μια πολύ καλή βάση για καλύτερη λειτουργία και αντιμετώπιση των περιπτώσεων, ιδίως των μεγάλων επιχειρήσεων, πρόσθεσε. Έχουμε 31 δις ευρώ οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση, η πλειονότητά τους πάνω από το 90% είχε δημιουργηθεί πριν το Δεκέμβρη το 2015, επεσήμανε.  Η πολιτική μας και στη συνέχεια θα είναι τέτοια που θα προσεγγίζει τις ανάγκες των πολιτών για μια δίκαιη αντιμετώπιση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, κατέληξε ο κος Πετρόπουλος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: