Πολιτικές αναταράξεις σε Ποτάμι και Κίνημα Αλλαγής εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή με πλειοψηφία (11 προς 5).

Η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι ψήφιση της Συμφωνίας είναι πατριωτικό καθήκον καθώς είναι σε θετική κατεύθυνση.

Φ. Γεννηματά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό

«Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει δυστυχώς καινούργιες και αυτό φαίνεται ήδη».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «χωρίς να έχει προηγηθεί εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, σήμερα η συμφωνία αυτή εργαλειοποιείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Και αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για τον τόπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Να ξεκαθαρίσει τη στάση του το Ποτάμι

Χθες οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός προανήγγειλαν την αποχώρησή τους. Εκφράζουν την απόλυτη διαφωνία τους με την αλλοπρόσαλλη -όπως λένε- στάση  του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι δεν επιλέγει μία καθαρή στάση και διαλύεται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: