Ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για την ετοιμότητα ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου και τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως είπε ο κ. Πουλάκης η επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα γίνει την Τετάρτη με την δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος. Σχολίασε όμως, ότι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε εικονικά από όταν εκλέχτηκε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης κι άρχισε να ζητάει επίμονα εκλογές από την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, το πακέτο τι Ευρώπη θέλουμε και τι Ελλάδα με ποια κοινωνική και οικονομική πολιτική θέλουμε θα δώσει στους Έλληνες πολίτες όλα τα στοιχεία για να αποφασίσουν τι θα επιλέξουν στις 26 Μαΐου.

Ο κ. Πουλάκης υπογράμμισε το νέο θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που δίνει περισσότερα στοιχεία δημοκρατίας και συμμετοχής, καθώς επίσης και την δυνατότητα να αντανακλάται στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ότι ακριβώς ψηφίσουν οι πολίτες.

Μιλώντας για το κλίμα της αντιπαράθεσης και τις αναφορές σε σκάνδαλα, ο κ. Πουλάκης τόνισε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα, που οδήγησαν στην κρίση είναι η ιστορία της διαφθοράς και το πάρτυ το οποίο γινόταν μέχρι το 2014, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει εμπλακεί με τέτοια θέματα (διαφθοράς).

Κι όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Μαρινάκης είπε ψέματα, όπως ψέματα λένε και τα ΜΜΕ τα οποία ελέγχει και δημιουργούν τεχνητές κρίσεις συνεχώς».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: