Με τον κανόνα 1:1 θα είναι όσες και οι αποχωρήσεις το 2018, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αρμόδια υπουργός αναφέρθηκε σε περισσότερες από 17.000 προσλήψεις σε καίριους τομείς, μεταξύ αυτών 2.500 στην Υγεία (1.000 γιατροί, 1500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό). Επίσης, χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που επιτεύχθηκε έχουν δρομολογηθεί επίσης οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή και οι 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, με την επαναφορά του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση από το Δημόσιο, θα ενισχυθούν σημαντικά με προσωπικό οι δημόσιες υπηρεσίες που είχαν αποδεκατιστεί τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια. Ο προγραμματισμός των προσλήψεων από το Υπ. Διοικητικής ανασυγκρότησης, γίνεται με βασική προτεραιότητα την υγεία, την παιδεία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίζει ότι εάν η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων επιστρέψει στον κανόνα 1:5, όπως υπόσχεται η ΝΔ, ο αριθμός των προσλήψεων θα διαμορφωνόταν σε περίπου 1.800, «που αρκούν μόνο για τις ανελαστικές ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του διπλωματικού σώματος.»

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: