Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής για το Σκοπιανό.

«Περιμένουμε να τοποθετηθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται με τον κ. Καμμένο μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του. Με απλά λόγια, αν δε μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει επίσης πως «δεν νοείται εθνική συνεννόηση, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» και υπενθυμίζει πως «την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό χάραξε η Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, όταν υπουργός ήταν και ο κ. Καμμένος που δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση».

Με καυστικούς τόνους σχολιάζει σε tweet που ανάρτησε προ ολίγου στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σχετικά με την ελληνική στρατηγική.

Για μικροπολιτική κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

Εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η εκπρόσωπος Τύπου, Μανταλένα Παπαδοπούλου, απάντησε πως ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση για το όνομα που θα διαφυλάσσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας. Μόνο μέσω αμοιβαίας προσπάθειας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξεύρεση λύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

Σχετική είδηση:Κ. Μητσοτάκης: Θέμα δεδηλωμένης αν ο Π. Καμμένος δεν συμφωνήσει στην ονομασία για ΠΓΔΜ

Μοιράσου το άρθρο: