Πρόκειται για ένα σοβαρό οικονομικό έγκλημα με αντικειμενική υπόσταση, ανεξάρτητα από τον βαθμό εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων που μόνη αρμόδια να μιλήσει ως προς αυτό είναι η Δικαιοσύνη, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεοκόπησε η χώρα και έμπλεξε η πατρίδα και ο λαός με τα μνημόνια και όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν με παραδειγματικό τρόπο, πρόσθεσε ο κος Ραγκούσης.

Πρέπει όλα να εξελιχθούν με βάσιμα και αποδεδειγμένα στοιχεία, επεσήμανε ο πρώην υπουργός. Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες ο κος Ραγκούσης είπε ότι δεν βρίσκει έρεισμα, έχει εμπιστοσύνη στους εισαγγελείς και όπως είπε εφαρμόζεται ο νόμος του κου Σαμαρά για τον πολύ σωστό αυτό θεσμό, καθώς είναι μια διεθνής πρακτική.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών ο κος Ραγκούσης είπε ότι πρέπει να καταργηθεί. Μόνο κακό κάνει στο σύστημα, κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: