Η Ράνια Σβίγκου, Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό », που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την απόφαση του χθεσινού κρίσιμου Γιούρογκρουπ αλλά και για τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

«Οι εκλογές δεν είναι στο δικό μας πρόγραμμα ούτε ήταν. Το δικό μας πρόγραμμα συμβαδίζει με την επιστροφή στην ανάπτυξη και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την χώρα μας . Η ΝΔ θέλει να πάμε σε εκλογές για να επιστρέψει στην εξουσία και να συνεχίσει ένα καταστροφικό πρόγραμμα 4ου Μνημονίου».

Θετικά αποτίμησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του χθεσινού Γιούρογκρουπ αναφορικά με το χρέος. «Έγινε ένα αποφασιστικό και θετικό βήμα για την χώρα μας . Ήρθε μετά τις διεθνείς επαφές της Κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα .Έγινε και ως επιβεβαίωση των πολύ θετικών στοιχείων που καταγράφει η Ελληνική Οικονομία το τελευταίο διάστημα, αλλά και των προβλέψεων που υπάρχουν για ανάπτυξη το 2017.

Μιλάμε για μια απόφαση που μειώνει το χρέος 22%. Αποκρούστηκαν οι παράλογες απαιτήσεις για τα εργασιακά και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ θα ακολουθηθούν οι βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές . Οι βέλτιστες Ευρωπαϊκές τακτικές είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σίγουρα δεν είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων » είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κυρία Σβίγκου από τις χθεσινές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων φαίνεται ότι το ΔΝΤ «απομονώνεται», ενώ τόνισε ότι «αποφασίστηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ,συνεχίζεται η συζήτηση για τα υπόλοιπα . Στόχος είναι να καταγραφεί ένας σταθερός διάδρομος για το χρέος, ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί και οι πολίτες μετά από χρόνια σκληρής λιτότητας, να είναι αισιόδοξοι ότι υπάρχουν βάσεις για αλλαγή σελίδας».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει την «μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης» και να σταματήσει να «επιμένει στην καταστροφολογία διαβάζοντας διαφορετικά τις αξιολογήσεις» . Τέλος η Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Το δικό μας πρόγραμμα συμβαδίζει με την επιστροφή στην ανάπτυξη και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την χώρα μας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: