Το συλλαλητήριο κύλησε ειρηνικά και τους στόχους με τους οποίους το είχαν επιφορτίσει κάποιοι από τη ΝΔ και τους λοιπούς για να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση δεν επιτεύχθηκαν, εκτίμησε σε συνέντευξή της στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Αυτό που είναι σημαντικό και άκρως επικίνδυνο, άκρως ανεύθυνο, άκρως ανήθικο και η ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη, πρόσθεσε η κα Αναγνωστοπούλου, είναι ότι με τέτοιου είδους συλλαλητήρια, όπου δεν μπαίνει κάποια πολιτική δύναμη μπροστά, δηλαδή με την ευθύνη να συσπειρώσει τον κόσμο προς μια κατεύθυνση, αυτό που βλέπουμε τελικά είναι φασιστικές, ακροδεξιές δυνάμεις να νομιμοποιούνται κάτω από την ελληνική σημαία. Όταν κάποιοι κάνουν τους πολίτες να συνηθίζουν το τέρας και θεωρώ άκρως υπεύθυνη τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, αυτό είναι επικίνδυνο, ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος, τόνισε η κα Αναγνωστοπούλου.
Μια πολιτική δύναμη πρέπει να παίρνει την ευθύνη. Θέλει να κατεβάσει κόσμο, να πιέσει την κυβέρνηση, να ρίξει την κυβέρνηση; καμία αντίρρηση, επεσήμανε. Πρέπει όμως να παίρνει η πολιτική δύναμη την ευθύνη να κατεβάσει τον κόσμο με τις δικές της αξίες και αρχές και όχι να κρύβεται πίσω από τα φασισταριά, συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα η κα Αναγνωστοπούλου για το αν μπορεί να συνεχίσουν οι ΑΝΕΛ να είναι κυβερνητικός εταίρος εφόσον κρατήσουν τη θέση τους και σε περίπτωση που επιλυθεί το Σκοπιανό με την χρήση του όρου Μακεδονία, η πρώην υπουργός είπε ότι είναι βασικά θέμα των ΑΝΕΛ και ότι δεν έρχεται ο Καμμένος να βάλει τρικλοποδιά για να ρίξει την κυβέρνηση. Θεωρώ- είπε- ότι δοκιμάζεται μεν μια συνεργασία από τέτοια σημαντικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπάσει ένα μέτωπο με τους ΑΝΕΛ που έχει δημιουργηθεί εξαρχής για τον βασικό λόγο να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, κατέληξε η κα Αναγνωστοπούλου.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: