«Η συζήτηση γίνεται για μετά το 2018, για τη μείωση του κόστους του χρέους και των πλεονασμάτων και όχι για νέα μέτρα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο Αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Πρέπει να επιμείνουμε στο να υπάρξει μείωση του χρέους και των πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος, «γιατί η συμφωνία της 24ης Μαΐου του 2016 μας δίνει ένα δρομολόγιο εξόδου» και επισήμανε ότι «θέση της κυβέρνησης είναι να συμφωνήσουν όλοι σε μία συζήτηση μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, που θα κρατήσει σε θετικό πρόσημο την ανάπτυξη στην χώρα».

«Η Ευρώπη πρέπει να μιλάει με μία γλώσσα, που είναι λιγότερη φτώχεια και περισσότερη εργασία», ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε ότι «εάν το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν μπορούν να προκύψουν τόσο σημαντικά πλεονάσματα, να το πει στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως στη Γερμανία».

«Δεν μπορεί η Ευρώπη να μιλάει για βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση της φτώχειας και βελτίωση της εργασίας και να εφαρμόζει προγράμματα που μεγαλώνουν την φτώχεια και την ανεργία», τόνισε ο κ. Φάμελλος, και εκτίμησε ότι, οι αντιθέσεις ή οι αντιρρήσεις που έχουν διαπιστωθεί δεν θα σταματήσουν την πορεία της αξιολόγησης της χώρας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: