Την κατάθεση πρότασης μομφής εξετάζουν στη ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες «ο κύβος έχει ριφθεί» αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητηθεί στη Βουλή η «προβληματική», όπως τη χαρακτήρισε συμφωνία, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη αποφασίστηκαν τρία βήματα, αναφέρουν πηγές της ΝΔ:

  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ζητούμενο να παρέμβει για να έρθει η συμφωνία το συντομότερο στη Βουλή πριν υπογραφεί, «ώστε να διαπιστωθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία αυτή με την εμπιστοσύνη της».
  • Το επόμενο βήμα είναι να καλέσει ο κ.Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής, όπως έγινε το 2015 για να διαπραγματευτεί τότε μετά το δημοψήφισμα.
  • Κατάθεση πρόταση δυσπιστίας,  το τρίτο βήμα, αλλά σύμφωνα με πηγές, «ο κύβος έχει ριφθεί»,  και η κατάθεση αναμένεται από αύριο το απόγευμα  μέχρι το πρωί της Παρασκευής, για να έχει τελειώσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί», ήταν η απάντηση του Μαξίμου. «Αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση μομφής» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αν το πράξει ο πρόεδρος της ΝΔ, θα υποστεί άλλη μια «μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

Μοιράσου το άρθρο: