Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ για την κατάσταση στη Μόρια αλλά και για τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι ντροπή για την πατρίδα μας ενώ έκανε ειδική αναφορά στην μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα δεσμεύθηκε πως η ΝΔ θα καταργήσει την αυτόφωρη διαδικασία για τα περί τύπου αδικήματα, θα διαλευκάνει την υπόθεση με τη διασπάθιση όπως είπε των χρημάτων που δαπανήθηκαν για το προσφυγικό και πως η χώρα θα αποκτήσει μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική.

Η πλήρης δήλωση του Κ. Μητσοτάκη
“Οσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και η ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δις ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική ,το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασια του αυτοφώρου μετά από μήνυση του κ.Καμμένου. Οχι για τί τον συκοφάντησαν αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για την σκοτεινή διάχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους , η Ελλάδα είναι χώρα της ευρωπαικής ενωσης και δε θα γίνει Βενεζουέλα. Θέλω σήμερα να δεσμευθώ για τρία πράγματα . Πρώτον η ΝΔ θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου στα αδίκηματα περί τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδικασή τους. Δεύτερον η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων θα έρθει στο φως και τρίτον η χώρα θα αποκτήσει μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική. Τα σύνορα μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δε δικαιούνται προστασίας θα επιστρέφονται αμέσως στις χώρες προελευσής τους και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας”
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπή;

Μοιράσου το άρθρο: