Εκτός από τα βασικά και κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις όποιες αλλαγές δρομολογούνται προς υλοποίηση για τους δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε χθες το βράδυ στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και στη Novartis, τη νέα πραγματικότητα στη χώρα μας που όπως είπε θα διαμορφωθεί μετά τον Αύγουστο του 2018, αλλά και την κατηγοριοποίηση των δήμων και την απλή αναλογική, που θα πάρει σάρκα και οστά.

Το τελευταίο διάστημα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, είναι πολλαπλά τα προβλήματα, που με έντονο τρόπο, όχι πως δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η πυκνότητα των γεγονότων, των τελευταίων μηνών των τελευταίων ημερών, μας υποχρεώνει να είμαστε πιο προσεκτικοί, να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Μιλώντας για τη Novartis είπε πως τις τελευταίες μέρες τα ζητήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Novartis μονοπωλεί την επικαιρότητα. Βεβαίως δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, εξήγησε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών διαστάσεων, το οποίο για άλλη μία φορά όπως στην υπόθεση της Siemens, είπε, το μαθαίνουμε από υπηρεσίες του εξωτερικού. Σκάνδαλο οικονομικό τέτοιων διαστάσεων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πολιτικές ευθύνες. Δεν γίνεται, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη ή όχι από μόνη της να ψάξει να βρει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Εμείς είμαστε σαφείς: πρέπει, επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορά έκανε στο Μακεδονικό αλλά και στις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά για το τελευταίο, έκανε λόγο για μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους που πρέπει να γίνει, για να μπορέσουμε, όπως διευκρίνισε, να αποκαταστήσουμε μια σχέση ισορροπίας, μια σχέση υγείας ανάμεσα σε ένα λαοφιλές άθλημα με την ελληνική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την οικονομία ο κ. Σκουρλέτης στη συνέχεια.

Στάθηκε σε γεγονότα τα οποία όπως είπε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ότι για δεύτερη χρονιά μιλάμε για ανάπτυξη, πως έχουμε μείωση της ανεργίας. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την αύξηση των εξαγωγών. Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, ούτε ότι μετά τον Αύγουστο το 2018 μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μονομιάς θα σβήσουν τα προβλήματα. Η φορά των πραγμάτων είναι θετική. Βαδίζουμε σε μια νέα πραγματικότητα μετά τον Αύγουστο το 2018, πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο ο ρόλος του σύγχρονου κράτους, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ειδική αναφορά έκανε για το θέμα της υποστελέχωσης, ένα πρόβλημα όπως δήλωσε το οποίο τονίζεται δίκαια από όλους τους δήμους της Ελλάδας, σημειώνοντας, πως προγραμματική θέση του κ. Μητσοτάκη στο διηνεκές είναι η υποστελέχωση, δηλαδή η διάλυση της ίδιας αυτοδιοίκησης, η διάλυση του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: