Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, δήλωσε: Η πρόταση μομφής είναι μια σπασμωδική κίνηση που γίνεται ως προσπάθεια να αποφευχθεί επί της ουσίας η συζήτηση και η αντιπαράθεση για το Μακεδονικό, δήλωσε 

Η ΝΔ αποφεύγει μια συζήτηση νηφάλια, αλλά και την επί της ουσίας πρόσκληση εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη να κουβεντιάσουν οι δυο τους αναλυτικά επί της συμφωνίας. Η ΝΔ επιλέγει να απευθυνθεί σε παρωχημένα εθνικολαϊκιστικά αντανακλαστικά ενός μέρους της κοινωνίας χωρίς να θέλει να κάνει μια υπεύθυνη συζήτηση, πρόκειται για μια γκρίνια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα ο υπουργός είπε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει απασφαλίσει και προκύπτει ένα ερώτημα. Όλα αυτά που λέει, τώρα τα ανακάλυψε;  Και αν τα έχει ανακαλύψει τόσο καιρό, γιατί σιωπούσε στο πλαίσιο αυτής της συγκυβέρνησης; Νομίζω ότι ουσιαστικά απομειώνει το όποιο κύρος πολιτικό του έχει απομείνει με τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Καμμένος και εκτιμώ ότι καλύτερα να είχε ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο, επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης. Και συμπλήρωσε ότι αποδεικνύεται ότι ήταν συγκυριακή η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Καμμένος συζητά το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον κ. Μπαλτάκο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει τον κ. Μπαλτάκο ακραίο δεξιό, ήταν λοιπόν ακροδεξιός ο κ. Καμμένος, τώρα πέρασε απέναντι;  Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε λέγοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού και τελικά αυτές οι πιρουέτες αγγίζουν τα όρια της πολιτικής ψυχανάλυσης και ψυχιατρικής.
Αν αισθάνεσαι άνετα να συνομιλείς με τον κ. Μπαλτάκο, τότε ουσιαστικά πρέπει να αποδοκιμάσεις όλη την προηγούμενη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα του κ. Καμμένου, είναι ένας δικός του εσωτερικός πολιτικός διχασμός, δεν αφορά εμάς, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ και γενικότερα στην κεντροαριστερά ο υπουργός υποστήριξε ότι ο συνδυασμός της συμφωνίας των Πρεσπών με την έξοδο από το 3ο μνημόνιο επιτάχυνε πολιτικές διεργασίες και τα ήδη αποδυναμωμένα κόμματα του κεντροαριστερού χώρου πλέον βιώνουν μια κρίση ταυτότητας και στρατηγικής η οποία τα χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: