Ενα διεθνές σκάνδαλο που απασχολεί πλείστες χώρες, θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα. Όλος ο κόσμος ψάχνει αυτό το σκάνδαλο κι εδώ είχαν κάποιοι την έμπνευση να μας πουν ότι, εδώ, αυτό είναι σκευωρία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Ακούστηκαν απειλές εναντίον του πρωθυπουργού για ειδικά δικαστήρια και μάλιστα με αναφορές σε δακτυλικά αποτυπώματα. Από που προκύπτει αυτό; Γεγονότα ακούσαμε; Αυτό καταδεικνύει έναν πανικό μπροστά σε μια δικαστική έρευνα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Από 1 δισ. φτάσαμε στα 5 από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη ζητούσε εξεταστική επιτροπή και κατηγορείτε εμάς τώρα γιατί θα συσταθεί επιτροπή την ώρα που έχουν έρθει τα στοιχεία από την εισαγγελία».

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι υβριστικές αναφορές στην κυβέρνηση και η ταύτιση με τη χούντα.

«Είναι προσβολή απέναντι σε μια εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με τον Κόλλια και το καθεστώς της 21ης Απριλίου! Είναι ύβρις, όχι μόνο απέναντι σε αυτή την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά και στους χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς που στο καθεστώς της 21ης Απριλίου, ο Κόλλιας και ο βασιλιάς άνοιξαν τα κολαστήρια της χούντας, τους τόπους εξορίας και το ΕΑΤ ΕΣΑ για να βασανίζονται! Και είναι και διπλή ύβρις απέναντι σε εκείνους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, που σήμερα βρίσκονται εδώ στα έδρανα της αριστεράς και δώσανε αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία! Είναι ύβρις!», είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε κοντά σε αυτό το φαινόμενο, άλλο τόσο πρόβλημα συνιστούν και οι απειλές, «με τρόπο μάλιστα αγοραίο» σε βάρος του πρωθυπουργού για ειδικά δικαστήρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε λέγοντας ότι εύχεται οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους να αποδείξουν την αθωότητά τους, ενώ κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση του επαίσχυντου άρθρου όπως το χαρακτήρισε, και του νόμου περί ευθύνης υπουργών που στηρίζεται εκεί.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: