«Δεν θέλουμε να γίνουμε τσόντα κανενός, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς, ούτε των λαϊκιστών, ούτε των συντηρητικών» δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, για τον υπό ίδρυση νέο πολιτικό φορέα, του οποίου διεκδικεί την αρχηγία.

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πλέον ένα κόμμα, το ίδιο εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, και σημείωσε πως ο νέος πολιτικός φορέας πρέπει να δώσει «κυβερνητική λύση» γιατί «ένα συντηρητικό παρελθόν δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα λαϊκιστικό μέλλον».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί αρχηγός και εξέφρασε την εκτίμηση πως οι προοπτικές εκλογής του πολλαπλασιάζονται όσο πιο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή στην ψηφοφορία, πέρα από τους κομματικούς μηχανισμούς. Στην αρχή είχε πει ότι μπορεί να πάρουν μέρος 200.000 ψηφοφόροι, αλλά τώρα θεωρεί ότι μπορεί να φτάσουν και τους 300.000.

Στην ερώτηση, σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός αν θα οδηγήσει τον νέο φορέα προς το Κέντρο ή προς την Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Ο νέος φορέας, το νέο μεγάλο κίνημα στο Κέντρο, το μεταρρυθμιστικό κίνημα, έχει χώρο και για κεντρώους και για σοσιαλδημοκράτες και για φιλελεύθερους και για κεντροαριστερούς και για ακτιβιστές του κέντρου, έχει χώρο για λογικούς, τολμηρούς ανθρώπους που θέλουν λύσεις τώρα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Κριτήριο του νέου φορέα θα είναι το συμφέρον των πολιτών, είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και άφησε αιχμές για τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων, λέγοντας: «Δεν μπορούν να υπάρχουν χρεοκοπημένα κόμματα με πλούσιους αρχηγούς». Ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την πρόταση «οι αρχηγοί των κομμάτων να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα χρέη των κομμάτων τους».

Όταν ρωτήθηκε για κατάσταση της υγείας του απάντησε: «Είμαι πολύ καλά. Με τον καρκίνο δεν ξεμπλέκεις ποτέ εντελώς. Το αντιμετώπισα γρήγορα κι αυτό βοηθάει πολύ. Είμαι πολύ καλά, χωρίς καμιά ιατρική βοήθεια, χωρίς ιατρική παρέμβαση».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «καραγκιοζιλίκια» στο θέμα των επενδύσεων και ζήτησε «να τελειώσουν». Για το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική είπε ότι περιμένει από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, να ακούσει τους ειδικούς και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: «Αν τη θέλει την επένδυση να ακούσει τις υπηρεσίες της και να αποσύρει υπουργούς και κομματάρχες που εμποδίζουν τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας». Όπως επισήμανε, του προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει «εκδιώξει» από σύμβουλό του τον Νίκο Καρανίκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: