Στο νησί των Ψαρών βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο των εορτασμών του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος». «H Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο και αποκαθιστά την εθνική της κυριαρχία» τόνισε από τα Ψαρά ο Υπουργός ‘Aμυνας, Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων.

Ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία κατά τις εκδηλώσεις τιμής που γίνονται για τους ήρωες του ΄21 έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας, την ώρα που οι Τούρκοι δε σταματούν να προκαλούν στο Αιγαίο με νέες υπερπτήσεις μαχητικών. Δύο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες πτήσεις πάνω από νησίδες του νοτίου Αιγαίου από μεγάλο ύψος, συγκεκριμένα πάνω από τα Λέβιθα, τα Μαυριά, την Κίναρο -δυτικά της Λέρου- και το Αγαθονήσι. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Σημειώνεται, ότι την τρέχουσα εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, η οποία διεξάγεται σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κίναρος, τα Λεβίθα και το Αγαθονήσι είναι ενταγμένα στο δίκτυο Natura 2000 ως καταφύγια σπάνιων πουλιών.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Μοιράσου το άρθρο: