Έφτασε το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Σε ισχύ από τα ξημερώματα τα μέτρα ασφαλείας, στην Αθήνα.

Από νωρίς  το πρωί η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται η τουρκική αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα  κλείνουν η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρόεδρου.

Κλειστός θα παραμείνει όλο το 24ωρο ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα».
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες έως αύριο το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Στις 11:30 ο Τούρκος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Στις 12:00 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Στη μια και μισή ο Ταγίπ Ερντοάν θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και αμέσως μετά θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αργά  μετά το μεσημέρι, περίπου στις 16:30, ο πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευκαιρία να γίνουν τολμηρά βήματα προς τα εμπρός χαρακτήρισε την πρώτη επίσκεψη προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες, ο πρωθυπουργός στην αποκλειστική συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ANADOLU, η οποία και έχει αναπαραχθεί από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αλέξης Τσιπρας επισήμανε επίσης ότι στο τραπέζι θα τεθούν το μεταναστευτικό και οι επενδύσεις. Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης.

Όλες οι συνθήκες, και αυτή της Λωζάνης, χρειάζονται επικαιροποίηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Λεπτό προς λεπτό η ιστορική επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας, από την εκπομπή Απευθείας, το Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00 και την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τον Πάνο Χάριτο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του πρόεδρου Ερντογάν όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας

10:30    Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ανεπίσημη τελετή υποδοχής.

11:30     Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

11:45

Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Επίσημη τελετή υποδοχής.

Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.

Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

12:00

Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

12:40     Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

13:30

Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη συνάντηση.

14:50     Δηλώσεις στον Τύπο.

16:30     Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

 

19:25     Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.

Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19:30     Επίσημο δείπνο.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

 

11:15     Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10     Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

13:30-15:00         Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00     Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Σχετική είδηση:

Ιστορική επίσκεψη Ερντογάν – Η ατζέντα των επαφών – Φρούριο η Αθήνα (video)

Μοιράσου το άρθρο: